Bežkovýlet na Orave 30.1.-1.2.2019

Môj prvý bežkovýlet na Orave sa mi podarilo uskutočniť vďaka kamarátke Žužu, ktorá je z Oravy. Zavolala ma pár dní stráviť v bielej krajine, čo som neodmietla a na bežky som vytiahla aj ju.

Bolo to moje prvé bežkovanie mimo domácej “pôdy”, respektíve snehu. Zážitky z nášho, viacmenej backcountry turistického bežkovania, som vo videách a fotogalériách rozložila do troch častí.  Nech sa páči, užite si to tiež.

Bežkovýlet na Orave, 30.1.2019 – 1. časť

Úvodné videjko zachytávajúce kúsok z cesty na Oravu so Žužu, ktorá ma pozvala spoznať krásy zimnej Oravy. A ja som sa potešila, že to bude práve na bežkách.

Bežkovýlet na Orave, 31.1.2019 – 2. časť

Deň D nastal, a my sme sa so Žužu vybrali na náš prvý oravský bežkovýlet. Spravili sme si okruh Oravská Polhora – Rabča – Slaná voda – Oravská Polhora, takže spolu sme nabežkovali v krásnej zasneženej scenérii cez 14 km. Niečo nádherné. Vyšlo nám krásne slnečné počasie a naskytli sa nám prekrásne výhľady. Pre mňa bol tento výlet obrovský zážitok.

Bežkovýlet na Orave, 1.2.2019 – 3. časť

Aj dnes sme sa so Žužu zobudili do mrazivého rána. Dnešné počasie v obci Vavrečka (blízko Oravskej priehrady) bolo však výrazne iné, ako včera v Oravskej Polhore. Slniečko svietilo pomedzi mraky len sem-tam, bolo zamračené a hlavne, silný vietor. Pri pohľade na biele kopce nás však tieto podmienky neodradili a aj dnešné bežkovanie sme si naplno užili.

V prvej časti to bolo skôr back-country, stopu sme si tvorili väčšinou samé. Podarilo sa nám trochu zablúdiť, vďaka čomu sme našli Včelnicu pri skibobe aj s jedinečným “cintorínom” lyží. Ako sme sa vracali späť, pri kaplnke Panny Márie sme si všimli oproti na poli vytvorenú stopu. Skvelá vec mať takýto bežkársky okruh hneď za domom. Dali sme si dve kolá a príjemne unavené a vymrznuté sme sa vrátili domov.

Orava, si naozaj krásna a za tieto zážitky som nesmierne vďačná. Dík Žužu, bežkovýlet na Orave bol pre mňa fantastický a nezabudnuteľný.

Ak sa ti páči tento obsah, poteším sa, ak ho pozdieľaš:

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *