Tréning na kolieski, Svätý Jur – Vajnory a späť, 29.2.2020 (12 km)

Moja prvá veľká jazda na kolieski. Spolu s parťákmi Marcelkou a Emilom sme si zajazdili po cyklochodníku vedúcom zo Sv. Jura do Vajnor. Bolo chladno a zatiaľ čo ja som sa na kolieskach potila, parťáci sa kvôli môjmu tempu na bajkoch veľmi nezahriali.

Vyrážame z parkoviska pri vlakovej stanici vo Svätom Jure. Počasie je zamračené a trochu sychravé, ale to nám nebráni užiť si dnešnú jazdu. Sama neviem, či to zvládnem, takúto vzdialenosť som ešte nedávala v kuse. Ale všetko je prvý krát a pokiaľ to nevyskúšam, nebudem vedieť.

Išlo sa mi dobre, cyklochodník, až na pár drsných častí bol dobre zjazdný. Kúsok pred koncom cyklochodníka pri vstupe do Vajnor som zažila svoj prvý pád. Bola som už unavená a stratila som rovnováhu, takže som si trošku odrela koleno. Našťastie nič vážnejšie.

Občerstvovacia pauzička vo Vajnoroch
Občerstvovacia pauzička vo Vajnoroch

Po príchode do Vajnor sme kúsok šli aj po regulérnej komunikácii, tak som bola dvakrát obozretná. Trochu začalo poprchať, ale žiaden seriózny dážď z toho nebol. Občerstvenie na námestí mi padlo veľmi vhod. Bude treba mať ešte dostatok síl na spiatočnú jazdu.

Trening na kolieski zo Sv. Jura do Vajnor a spat
S parťákmi Emilom a Marcelkou na spiatočnej ceste z Vajnor

Dali sme to. Som vďačná a spokojne unavená, keďže techniku ešte nemám natrénovanú, ako vidno vo videu. Synchronizácia nôh s paličkami tiež ešte dobre nefunguje, ale som na ceste. Odreté koleno bude chvíľkovou spomienkou na tento pekný 12 km kolieskový zážitok. Som rada, že sme to všetci dobre zvládli a užili si jazdu.

Zvladli sme to spolu.
Ďakujem Marcelke a Emilovi za ich milú a trpezlivú spoločnosť

Ak sa ti páči tento obsah, poteším sa, ak ho pozdieľaš:

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *